• portfolio image of a luxury condo family room with panoramic windows  overlooking the city
portfolio image of a luxury condo family room with panoramic windows  overlooking the city

View All Next

Project Type: Penthouse Renovation

Service: Architecture, Interior Design, FF&E

Design Statement:

This couple purchased the adjecent penthouse space in the prestigious Westin building and wished to adjoin the two spaces together. Working in a condominium environment is challenging from both a structural and aesthetic point of view, but the results can be both timeless and prove that luxury can be executed in unusual shaped environments and in confined footprints. Apparent from the onset was the clients sophisticated style, but still they wanted a comfortable living environment and we accepted this challenge.

The addition of the new space still left us with a long linear format with natural light from one corridor, and structural impediments were exposed everywhere and had to be worked around throughout. Lighting the space was challenging because of both the post tension construction and the adjacent neighbors below and to the side. Installing new plumbing and drains also proved challenging because of the structural limitations.

A curvilinear ceiling design that went from one end of the space to the other was designed to install layers of light and create visually wider spaces. The structural columns on each end of the spaces were converted to a fireplace feature and the other with a wine storage feature with color changing light and covered in stainless steel panels. Glass walls were used to allow light into the couples office located on the corridor side of the unit providing a connection to the outside and an intimate environment. The natural place for the spa room was also on the corridor side bathroom. The masters sleeping area is isolated from the room's fabulous hotel like master suite with its own hospitality station, laundry, and bath suite. Working in a space with NO natural light and getting his and hers dressing areas, a luxurious shower experience and his and hers closets were MUSTS for the owners and a true challenge we accomplished. The faboulous homes bar was placed at the window line and features a built in moving table for the couples happy hour. Every element was crafted with passion for our stylish client and they love their new high-rise condo!

  • Spa Room
  • Bar / Game area
  • Office
  • Storage
Photos: John Magnoski
View All Next
Schedule a Private Consultation. Contact Us